Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2017 om 17:25
Anna van der Breggen heeft dinsdag zilver gewonnen op het wereldkampioenschap tijdrijden. De Zwolse kwam als tweede op het parcours en noteerde met 29:02 een razendsnelle tijd. Toch was het niet voldoende voor de overwinning, want landgenote Annemiek van Vleuten ging uiteindelijk met het goud aan de haal. Katrin Garfoot was goed voor het brons.
Gepubliceerd op zondag 17 september 2017 om 14:17
Anna van der Breggen heeft zondag tijdens het WK wielrennen een zilveren medaille overgehouden aan de ploegentijdrit. De Zwolse reed samen met haar ploeggenoten van Boels-Dolmans een prima tijd, maar uiteindelijk waren de landgenoten van Team Sunweb nog sneller. Boels-Dolmans eindigde twaalf seconden achter de winnaar, terwijl het brons naar Cervélo Bigla ging.
Gepubliceerd op maandag 11 september 2017 om 11:13
Anna van der Breggen heeft zondag de Women’s WorldTour op haar naam gezet. De Zwolse wielrenster, rijdend voor Boels-Dolmans, deed zelf niet mee aan de slotwedstrijd in Madrid, maar dat gold ook voor haar concurrenten Annemiek van Vleuten en Kasia Niewiadoma. Daardoor kwam de eindzege van Van der Breggen niet meer in gevaar.
Gepubliceerd op maandag 4 september 2017 om 11:14
Ilse Grit is zondag bij de nieuwelingen-meisjes winnares geworden van het Healthy Ageing Tour-klassement. De jonge Zwolse, rijdend voor KWC/WZN Schunselaar, had op het Tom Dumoulin Park in Sittard voldoende aan een derde plaats om de koppositie in het algemeen klassement vast te houden. Grit hield concurrente Lieke Nooijen van WSV Emmen achter zich.
Gepubliceerd op zondag 3 september 2017 om 17:17
Anna van der Breggen heeft zondag de Boels Ladies Tour als nummer twee afgesloten. De Zwolse moest in de afsluitende etappe 43 seconden zien goed te maken op leidster Annemiek van Vleuten, maar kreeg het niet voor elkaar om dat gat te dichten. Janneke Ensing won de laatste etappe, terwijl Van der Breggen en Van Vleuten op 1:10 van de winnares over de streep kwamen.
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2017 om 17:57
Anna van der Breggen heeft zaterdag de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De Olympisch kampioen reed in de rit van Stramproy naar Vaals in de finale weg met klassementsleidster Annemiek van Vleuten en toonde zich de snelste in de sprint. Van Vleuten verstevigt daarmee haar leidende positie. Ze heeft 43 tellen voorsprong op Van der Breggen, die nu tweede staat. Ellen van Dijk is derde op ruim een minuut.
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2017 om 17:24
Kirsten Wild is vrijdag in de vierde etappe van de Boels Ladies Tour als vierde over de finish gekomen. De Zwolse probeerde wederom haar slag te slaan in een massasprint, maar moest onder andere haar meerdere erkennen in dagwinnares Lisa Brennauer. Zij won de vierde etappe, terwijl Chloe Hosking als tweede eindigde. De Franse Fournier Roxane moest het doen met een derde plaats.
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2017 om 17:09
Anna van der Breggen is donderdag vierde geworden in de tijdrit van de Boels Ladies Tour. De Zwolse voldeed de 16,9 kilometer in een tijd van 22:44 en moest daarmee ruim een halve minuut toegeven op winnares Annemiek van Vleuten. Ellen van Dijk eindigde als tweede, terwijl Linda Villumsen de derde plaats bemachtigde. Van Vleuten bleef door haar zege de leidster in het algemeen klassement.
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2017 om 16:14
Kirsten Wild heeft woensdagmiddag de tweede etappe van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Cylance Pro Cycling wist op oppermachtige wijze de massasprint te winnen. De 34-jarige Zwolse hield in Arnhem de Italiaanse Maria Giullia Confanieri en de Duitse Lisa Brennauer achter zich.
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2017 om 16:12
Anna van der Breggen is dinsdag in de proloog van de Boels Ladies Tour als vierde geëindigd. De Zwolse kwam in Wageningen tot een tijd van zes minuten en twee seconden en moest daarmee onder andere haar meerdere erkennen in Annemiek van Vleuten. Zij snelde naar een tijd van 5:47 seconden en was daarmee verreweg het snelst. Kirsten Wild (6:15) bleef net binnen de top twintig.