Anna van der Breggen: ‘Voel me hier thuis’

| 22-06-2018

Anna van der Breggen komt ook de komende seizoenen uit voor Boels-Dolmans Cycling Team. De Olympisch kampioen van Rio 2016 heeft haar contract met twee jaar verlengd en vertegenwoordigt dus in ieder geval tot en met 2020 de kleuren van Boels-Dolmans. “Ik ben blij met het getekende contract bij Boels-Dolmans”, zegt de 28-jarige Zwolse.

Anna van der Breggen: ‘Voel me hier thuis’

“Deze ploeg, met fantastische mensen en enthousiaste sponsoren, helpt ons in alles om zo goed mogelijk te zijn in wat we doen. Ik voel me dan ook thuis bij Boels-Dolmans en hoop de succesreeks op deze manier ook de komende tijd weer voort te kunnen zetten.”
Van der Breggen zal volgende week een poging doen haar oranje Boels-Dolmans-outfit om te wisselen voor een rood-wit-blauw exemplaar, bij het NK tijdrijden op woensdag 27 juni en het NK op de weg op zaterdag 30 juni. “Anna is niet alleen een heel getalenteerde renster, ze is ook een echte teamplayer en een grote aanwinst voor ons team als persoon”, zegt ploegleider Danny Stam. “Als je de mogelijkheid hebt om de sterkste renster uit het peloton langer bij de ploeg te houden, dan denk je geen twee keer na.”

Anna van der Breggen had al een verdienstelijk palmares toen ze zich in 2017 bij Boels-Dolmans voegde en was op dat moment de regerend Olympisch kampioen. Maar in de anderhalf jaar tijd dat Van der Breggen bij Boels-Dolmans rijdt, heeft ze daar weer indrukwekkende resultaten aan toegevoegd. De belangrijkste daarvan zijn de winst in het Ardennen-drieluik in 2017, haar vierde overwinning op rij in de Waalse Pijl in 2018, winst in de Giro Rosa (2017) en de Ronde van Vlaanderen (2018), en haar overwinning in het Women’s WorldTour-klassement vorig jaar. Daarnaast heeft ze inmiddels al vijf medailles gewonnen op WK’s, kroonde ze zich tot Europees wegkampioen in 2016 en heeft ze in totaal al elf Women’s WorldTour-wedstrijden gewonnen.

Deel deze pagina: