Anna van der Breggen wint zilver op tijdrit

| 25-09-2018

Anna van der Breggen heeft dinsdagmiddag een zilveren medaille overgehouden aan het WK tijdrijden in Oostenrijk. De Zwolse snelde naar een tijd van 34:54:35 en moest daarmee alleen Annemiek van Vleuten voor zich dulden. Het brons ging naar Ellen van Dijk, waardoor het podium volledig oranje kleurde.

Ellen van Dijk behoorde tot de favorieten en was de eerste die een razendsnelle tijd neerzette. De Nederlandse kwam tot een tijd van 35:50:55, maar Van der Breggen was na 25 kilometer al liefst een minuut sneller. De Zwolse declasseerde haar landgenoot en zette met 34:54:35 een knappe eindtijd neer, maar moest nog wel afwachten wat regerend wereldkampioen Van Vleuten zou presteren. Zij bleek nog een stuk sterker, want na 18 kilometer had zij al een voorsprong van achttien seconden en uiteindelijk prolongeerde ze met 29 seconden verschil haar wereldtitel.

Van der Breggen was, ondanks het missen van de gouden medaille, tevreden met haar prestatie. “Ik deed wat ik moest doen”, vertelt de Zwolse tegenover de NOS. “Het ging echt heel goed vandaag en daar ben ik wel blij mee. Het eerste stuk heb ik steady gereden en op de klimmetjes heb ik het goed ingedeeld. Ik hoopte dat ik het vol zou houden en dat lukte. Ik heb mijn best gedaan en heb zin in de wedstrijd van zaterdag. Dan gaan we er weer voor.”

Deel deze pagina: