Bas Tietema rijdt in 2019 voor De IJsselstreek

| 22-11-2018

Wielrenner Bas Tietema rijdt met ingang van 2019 zijn wedstrijden voor wielervereniging De IJsselstreek. De 23-jarige Zwollenaar droeg het afgelopen seizoen het shirt van Beat Cycling Club, maar mede door gezondheidsproblemen kreeg Tietema geen nieuw contract aangeboden.

“Ik ga helemaal terug naar de basis van de sport, plezier maken en genieten van de wedstrijden die ik door het jaar mag rijden”, meldt Bas Tietema op Twitter. “Na een enorm goede start bij de beloftes is het de jaren daarna behoorlijk wisselvallig geweest. Ik heb altijd het doel en de droom gehad om vanaf de beloftes door te stromen naar de profs. Door de wisselvalligheid heb ik dit niet waar kunnen maken. Daarom heb ik besloten om meer energie te gaan steken in mijn maatschappelijke carrière en naar de basis van het wielrennen te gaan”, aldus Tietema.

Eerder kwam de voormalig Hanzerenner uit voor het BMC Development Team en An Post. In 2017 reed hij op het NK tijdrijden voor beloften in Montferland naar een derde plaats. De IJsselstreek had Tietema aangeboden dat hij voor de ploeg kon rijden als hij geen nieuw continentaal team kon vinden. Die optie heeft hij gelicht. De IJsselstreek rijdt komend jaar in de Topcompetitie, als gevolg van een sterk optreden in de clubcompetitie.

Deel deze pagina: