Casteel Jeugdronde van Zwolle op 6 april

| 20-03-2019

Wielervereniging Hanzerenners Zwolle organiseert zaterdag 6 april de dertiende editie van de Casteel Jeugdronde van Zwolle. In totaal doen er rond de Wijthmenerplas zo’n 180 wielrenners mee, waaronder een groot aantal jeugdrenners van Hanzerenners Zwolle. “Tijdens de wedstrijd zijn er ook weer punten te verdienen die meetellen voor deelname aan het NK jeugdwielrennen”, meldt Gerben Kroeze namens de vereniging.

De Jeugdronde van Zwolle wordt, zoals ieder jaar, verreden op het technische parcours bij de Wijthmenerplas. De deelnemers krijgen daar een pittige ronde voor de kiezen, die bestaat uit veel bochten en een klein stijgingspercentage. De ronde is één kilometer lang en kan vanaf het middenterrein goed worden gevolgd. De deelnemers zijn tussen de 8 en 14 jaar en rijden in zeven verschillende categorieën. De jongsten starten om 10.30 uur en vanaf 13.15 uur wordt er door de oudere jeugd gereden.

“Naast de jeugdwedstrijden wordt er in de pauze een Decathlon Dikke Bandenrace gehouden. Dit is een wedstrijd voor niet-wielrenners, die de strijd met elkaar aan gaan. In de aanloop naar de Decathlon Dikke Bandenrace verzorgen wij op zaterdag 23 en zaterdag 30 maart van 10.00 tot 11.00 uur twee gratis clinics op het Schagen Wielerparcours in Stadshagen. In samenwerking met SportService Zwolle zijn hiervoor meerdere Zwolse basisscholen aangeschreven”, aldus Kroeze, die benadrukt dat kinderen op deze manier op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met de sport.

Deel deze pagina: