Craft nieuwe kledingsponsor Team Sunweb

| 11-10-2018

Craft voorziet Team Sunweb, het wielerteam van onder meer Tom Dumoulin en Michael Matthews, met ingang van januari 2019 van racekleding, vrijetijdskleding en formele kleding. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een contract voor vier jaar. Dit tot grote tevredenheid van Adri Zwarthoff, CEO van het in Zwolle gevestigde Craft Benelux.

“Ons merk heeft bewezen al decennia lang de beste atleten ter wereld te ondersteunen met de beste kleding”, vertelt Zwarthoff. “De kernwaarden en de inspirerende topsportomgeving binnen Team Sunweb passen perfect bij het innovatieve DNA van Craft om onze toch al sterke fietspositie binnen de Benelux-markt verder uit te bouwen. Ons kantoor ligt dicht bij het team, wat ons zal helpen om een sterke band met het team te krijgen en onze dealers te laten profiteren van deze samenwerking.” Daniel Högling, product en marketing director van Craft International, vult aan: “We zijn gedreven door innovatie en zijn erg enthousiast om samen met één van ‘s werelds sterkste wielerploegen geavanceerde race- en trainingsuitrustingen te ontwikkelen.”

“Door onze krachten te bundelen met Team Sunweb zullen we onze aanwezigheid in de fietssport versterken, wat de komende jaren een belangrijk aandachtspunt voor ons zal zijn. Deze samenwerking, die het heren-, vrouwen- en het developmentteam omvat, biedt ons een perfecte gelegenheid om ons aanbod voor zowel retail als wielerclubs verder te ontwikkelen. Hiermee creëren we de volgende generatie functionele en innovatieve training- en wedstrijdkleding, die de sportervaring voor rijders op alle niveaus zal verbeteren.”

Koen Bart (Commercie Team Sunweb) verwelkomt Craft graag als partner. “Craft heeft een bewezen staat van dienst in onze sport en is één van de grote namen in de branche. Ze hebben al een uitgebreid assortiment van betrouwbare, hoogwaardige kleding. Daarnaast zijn we ook erg enthousiast over de innovatieprojecten die we samen zullen opzetten. Onderzoek en ontwikkeling is steeds belangrijker geworden voor Craft en is ook één van de hoekstenen van de visie van het team. Een perfecte match! Samen met de experts van het team en onze innovatiepartners zal Craft bijvoorbeeld nauw samenwerken bij de volgende stappen in aerodynamica, verbeteringen in veiligheid door het gebruik van DSM’s Dyneema en temperatuurregeling door middel van kleding.”

Deel deze pagina: