De Groot en Solen Nederlands kampioen

| 16-06-2019

Jette de Groot en Keije Solen zijn zaterdag bij het NK wielrennen voor jeugd Nederlands kampioen geworden. Jette de Groot, uitkomend voor De Peddelaars, won bij de meisjes in categorie 6. Ze pakte daarmee haar zevende nationale titel op rij. Hanzerenner Keije Solen prolongeerde eveneens zijn titel. Dit keer zegevierde hij in categorie 6. Voor Flore de Groot (De Peddelaars) was er in categorie 1 een bronzen medaille weggelegd.

De Groot en Solen Nederlands kampioen

Namens Hanzerenners Zwolle waren er liefst zestien wielrenners actief in Ameide. Bij de jongens kwam Roy Casteel in categorie 1 tot een 22ste plaats. Bram Brouwer snelde in categorie 2 naar hetzelfde eindresultaat, terwijl Jelle de Vries en Job Wagteveld in categorie 4 tot respectievelijk een 36ste en een 39ste plaats kwamen. In categorie 5 finishte Toine Broekroelofs als 27ste. Thijs Bosch reed in categorie 6 naar een 49ste plaats. En in categorie 7 deden er vier jongens van Hanzerenners Zwolle mee. Brent Nijboer werd achtste, Sten ten Brinke 34ste, Sil Keur 66ste en Thijs van Jaarsveld 71ste.

Bij de meisjes deed Mirthe Wagteveld mee in categorie 2 en zij liet een achttiende plaats noteren. Jinthe Nijboer snelde in categorie 3 naar een zesde plaats, terwijl Linde Brouwer in categorie 4 41ste werd. Lotte Casteel eindigde in categorie 5 knap als tiende en Loes Nomden deed daar in categorie 6 nog een schepje bovenop. Zij kwam als zesde over de meet. En tot slot finishten de Zwolse jeugdwielrenners Joris Prins (categorie 3) en Fleur Prins (categorie 4), die rijden in het shirt van KWC Kampen, respectievelijk als 34ste en 21ste op het NK in Ameide.

De Groot en Solen Nederlands kampioen

Deel deze pagina: