De Proloog valt opnieuw zeer in de smaak

| 19-07-2018

Zo’n veertig ondernemers uit Zwolle en omgeving hebben donderdag deelgenomen aan de tweede editie van De Proloog. Onder een stralend zonnetje reden de deelnemers een toertocht van een kleine 80 kilometer, waarin onder andere de Lemelerberg werd beklommen. Voormalig profwielrenner Maarten Nijland begeleidde de koers.

De groep ondernemers kwam rond 11.00 uur bijeen in het Landstede Sportcentrum, om onder het genot van koffie en een broodje kennis met elkaar te maken. Rond de klok van 12.00 uur werd het tijd om op de fiets te stappen en onder leiding van Maarten Nijland een route van zo’n 80 kilometer af te leggen. De route liep van Zwolle naar Dalfsen, om via onder meer de Lemelerberg en Wijthmen weer terug te keren in de stad. De groep arriveerde rond 15.30 uur bij het Landstede Sportcentrum, waar na een verkoelende douche een barbecue stond te wachten. Tegelijkertijd werd de finale van de twaalfde etappe van de Tour de France gevolgd.

Onder toeziend oog van de deelnemers aan De Proloog, die op groot scherm meekeken, leek Steven Kruijswijk lange tijd op weg naar de ritzege. De Lotto-Jumbo-renner begon op 72 kilometer van de finish aan een indrukwekkende solo. Aan de voet van Alpe d’Huez had hij een voorsprong van ruim vier minuten op de andere klassementsmannen. Tot teleurstelling van de ondernemers uit Zwolle en omgeving lukte het Kruijswijk niet vooruit te blijven. Op ruim drie kilometer van de streep werd hij ingerekend door de favorieten. Vervolgens was alle hoop gevestigd op Tom Dumoulin, maar hij maakte in de laatste meters een schakelfout en finishte als tweede achter Geraint Thomas.

Deel deze pagina: