Derde editie van De Proloog op 11 juli 2019

| 04-04-2019

“Wat is er nou leuker dan lekker sportief bezig zijn en ondertussen op een ongedwongen wijze netwerken met andere ondernemers?” Aan het woord zijn de ondernemers Peter Duitman (Rienks Arbodienst), Eric Krabbe (Djopzz) en Jacco Vonhof (Novon). Samen organiseren zij op donderdag 11 juli alweer de derde editie van De Proloog, een netwerkevenement op de fiets.

Zo’n veertig ondernemers uit Zwolle en omgeving namen in 2018 deel aan de tweede editie van De Proloog en zij maakten onder een stralend zonnetje een toertocht van een kleine 80 kilometer, waarin onder andere de Lemelerberg werd beklommen. Voormalig profrenner Maarten Nijland begeleidde de koers. “Maarten is ook bij de derde editie van de partij, dus dat is goed nieuws. Hij weet immers als geen ander waar je in de omgeving heerlijk kan fietsen”, stelt Peter Duitman, die op donderdag 11 juli weer een mooie groep sportieve ondernemers aan de start verwacht.

Aan het programma van het netwerkevenement wordt nauwelijks gesleuteld. “De deelnemers worden - net als vorig jaar - vanaf 11.00 uur ontvangen in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Daar staat een kopje koffie klaar en kan een broodje worden genuttigd, om vervolgens 12.00 uur op de fiets te stappen voor een tocht van 70 tot 80 kilometer door de regio”, aldus Eric Krabbe, die verwacht dat er tijdens de derde editie van De Proloog in twee of drie groepen wordt gefietst. “Het belooft weer een leuke middag te worden. Als wij na het fietsen terugkeren bij het Landstede Sportcentrum, dan is er de mogelijkheid om te douchen en gaat de barbecue aan. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wij vervolgens nagenieten van de fietstocht en ondertussen smullen van de geweldige Tour-etappe van die dag.”

Voor de renners in de Tour de France staat donderdag 11 juli etappe nummer zes - een tocht over 157 kilometer - op de rol. Na zes beklimmingen onderweg wordt er gefinisht op La Planche des Belles Filles. Dat is een steile klim van zo’n zeven kilometer, die in de laatste kilometer ongeplaveid is. Op honderd meter van de meet is er dan wel weer asfalt. Die sectie is namelijk zo steil - 24 procent - dat je anders wegglipt. “Een groot scherm mag dan ook niet ontbreken bij de barbecue, zodat wij de finale prima kunnen volgen”, stelt Jacco Vonhof, die uitkijkt naar de derde editie van De Proloog. In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft de organisatie van het netwerkevenement ervoor gekozen om dit keer zelf ondernemers/relaties uit te nodigen.

Deel deze pagina: