Drie CSE-renners op podium NK junioren

| 23-06-2018

Bij het NK wielrennen voor junioren in Philippine is het podium zaterdag volledig gevuld door leerlingen van het Zwolse Centre for Sports & Education (CSE). De 17-jarige Max Kroonen uit Diepenveen kroonde zich tot Nederlands kampioen. Wessel Krul (18) uit Enkhuizen werd tweede. En Tim Marsman (17) uit Hattem finishte als derde.

Drie CSE-renners op podium NK junioren

Het drietal vormde samen met Casper van Uden en Axel van der Tuuk de kopgroep van vijf. De heren kregen niet meer dan een halve minuut van het peloton, maar hielden knap stand. “Dit is echt fantastisch”, reageert CSE-wielerdocent Bas Waaijer, die met grote bewondering de koers heeft gevolgd. “Drie klasgenoten die samen met elkaar trainen en nu samen op het podium staan bij het NK wielrennen voor junioren. Dat is toch geweldig.” In de sprint beschikte Max Kroonen over de rapste benen. Casper van Uden ging aan en vanuit zijn wiel kon Kroonen naar de zege sprinten.

“Max mag de driekleur gaan dragen, Wessel reed knap naar de kopgroep toe en Tim was één van de meest actieve renners in de kopgroep. Samen zorgden zij voor een volledig CSE-podium. Wij als CSE-trainers zijn enorm trots op deze mannen”, zegt Waaijer, die eveneens zeer blij is met de prestaties van de CSE-wielerdames Ilse Grit en Isa Nomden op het NK. De 17-jarige Ilse Grit uit Zwolle behaalde een mooie zevende plaats bij de junioren. En Isa Nomden (14) uit Hattem werd zevende bij de nieuwelingen.

Deel deze pagina: