FysioZwolle Triathlon in teken duurzaamheid

| 18-09-2019

De negende editie van de FysioZwolle Triathlon, zaterdag 21 september, staat in het teken van duurzaamheid. De organisatie gaat de ruim 600 deelnemers nadrukkelijk wijzen op het belang van duurzaamheid. Daarnaast maakt de wedstrijdjury dit jaar voor het eerst gebruik van een elektrische motor, om het evenement in goede banen te leiden.

“Tijdens de voorgaande edities gooiden de triatleten hun afval en ‘gelletjes’ gewoon in de berm, met de verwachting dat de organisatie het wel weer op zou ruimen. Dat willen we niet meer en vragen de atleten dringend om hun afval mee te nemen en in de wisselzone in de afvalvakken te droppen”, zegt Jeroen van Dijk namens de organisatie van de FysioZwolle Triathlon.

Het evenement start zaterdag om klokslag 10.00 uur met de achtste triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). Na het startschot - bij het strandhuis Milligers aan de Milligerplas - zwemmen de atleten door de Milligerplas naar het wisselpunt op de Werkerlaan. Daar stappen de atleten op de fiets voor twee rondjes fietsen. Het parcours van de fietsronde loopt via de Ruimzichtweg, de Hasselterdijk/Zwolsedijk en gaat vanuit Hasselt via de Werkerlaan terug naar Zwolle.

In tegenstelling tot het fietsparcours is het looprondje ingrijpend veranderd. Waar de atleten tijdens voorgaande edities nog een ronde maakten om de Milligerplas, daar wordt nu het Hasselterpad (langs de Hasselterweg) gebruikt. Op de Oude Wetering gaan de deelnemers linksaf, om vervolgens de Laan der Molens op te gaan naar het strandhuis, waar de finishstreep wordt getrokken.

Na de achtste triatlon is het de beurt aan de jeugd, die start om 11.45 uur bij het parc fermé aan de Werkerlaan. De organisatie van de FysioZwolle Triathlon is gevraagd om de afsluitende wedstrijd te zijn van het jeugd- en juniorencircuit van de Nederlandse Triathlon Bond. Het Forte Jeugd- en Juniorencircuit is hét podium voor ervaren jonge NTB-leden. Deze sporters worden gestimuleerd het circuit als belangrijkste wedstrijdreeks op hun kalender te zetten.

De FysioZwolle Triathlon wordt afgesloten met de kwart triatlon (1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen). Hiervoor valt om 13.00 uur het startschot.

Deel deze pagina: