Goede prestaties ZV 44 op NK estafette

| 25-09-2017

De zwemverenging ZV 44 heeft zondag prima prestaties neergezet op het Nederlands kampioenschap estafette. In totaal deden er liefst vijf ZV 44-teams mee in Eindhoven en daarvan presteerden de jongens junioren 2 het beste. Zij namen de 4 x 100 meter schoolslag, rugslag, vrije slag en wisselslag voor hun rekening en bereikten uiteindelijk een keurige vierde plaats.

© Gaynor Critchell

In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven verschenen per leeftijdscategorie de beste twintig teams aan de start. ZV 44 verscheen aan de start met teams in de jongens minioren 6 en jonger, jongens junioren 2 en jonger, de meisjes junioren 1 en jonger, de meisjes junioren 3 en jonger en dames all-in. Het spits werd afgebeten door de jongens minioren, bestaande uit Boaz Schuurman, Daniel Critchell, Thijs Poll en Youp Stuifzand. Zij zwommen de 4x50 meter schoolslag, de vrije slag en de wisselslag en werden uiteindelijk zeventiende. Robin van den Berg, Danny Brown, Matthew Critchell, Niels Epema en Sven Klink, de jongens junioren 2 en jonger, behaalden een vierde plaats.

Daarna was het de beurt aan de meisjes junioren 1 en jonger, die de 4x50 meter estafettes zwommen. Veerle Riezebos, Puk Lubbers, Carlein Polinder en Iris Klink zwommen keurige tijden en kwamen uit op een veertiende plaats. Nora Weerman, Jolijn Liezen, Roos Arnold, Lisanne Nijland, Imre Reijnders en Isabelle Meinema vormden samen ook een meisjes junioren team en moesten het doen met een vijftiende plaats. 's Middags was het ook nog de beurt aan het damesteam. In wisselende samenstelling zwommen Lotte Pieterman, Denice Koolman, Lindsey Berghuis, Michelle van den Hoofdakker, Danièˆlle Meinema, Lisa van der Struik en Naomi Polinder prima races. Het resulteerde in een 24ste plaats in het eindklassement.

Zwemmen, ZV 44

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws