Hanzerenners ‘beter dan ooit’ voor Ster

| 19-02-2019

“Ik denk dat wij beter zijn dan ooit.” Het zijn de woorden van Hanzerenners-ploegleider Hans Reints, die zaterdag met een ploeg van acht fitte renners aan de start verschijnt van de 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle. “Wij missen alleen de zieke Ferron Homan. Dat is heel jammer, want ik had hem er graag bij gehad”, aldus Reints.

“Ferron is al twee weken lang geveld door de griep, waardoor hij niet heeft kunnen trainen. Zeer spijtig, want het afgelopen jaar heeft hij bij de junioren heel goed gereden. Ook in internationale wedstrijden reed hij goede uitslagen. Daarnaast beschikt hij over veel koerservaring en hij kan zichzelf goed positioneren in een grote groep, dus het is in meerdere opzichten jammer dat hij er zaterdag niet bij is ”, zegt Hans Reints.

Door de absentie van de 18-jarige Ferron Homan, zoon van Hanzerenners-voorzitter Ruud Homan, is ploegleider Reints tot een selectie gekomen die bestaat uit Simon Broekhuis, Heini Koornberg, Kamiel Vleeming, Martijn Logtenberg, Pim Poortinga, Gerrit-Jan van Duinen, Jurry van der Woude en ‘good old’ Raymond Koch. “Deze jongens zijn er klaar voor. Wij hebben er sinds november in ieder geval alles aan gedaan, want voor ons is de Ster van Zwolle toch de wedstrijd van het jaar”, vertelt Hans Reints, die dan ook blij is met de wildcard die Hanzerenners Zwolle van de organisatie heeft gekregen.

In tegenstelling tot de meeste andere ploegen die deelnemen aan de Ster, is Hanzerenners Zwolle niet op trainingskamp naar de zon geweest. “Ik zie op Facebook alle mooie plaatjes van Mallorca en andere zonnige oorden wel voorbij komen, maar voor ons is zo’n trainingskamp geen optie. Onze jongens zitten allemaal met werk en budgettair is het ook niet mogelijk”, stelt Hans Reints, die zijn renners de afgelopen maanden veelal ‘s avonds in het donker zag trainen. “Klopt, na werktijd met lichtjes op de fiets. Maar ze stonden er wel elke keer. En gelukkig hebben we te maken met een zachte winter, dus wij hebben wel veel op de fiets kunnen zitten en daardoor voldoende uren gemaakt.”

Als Reints een kopman van zijn ploeg moet aanwijzen, dan plaatst hij Heini Koornberg bovenaan zijn lijstje. “Hij is op dit moment heel goed. Afgelopen zaterdag reed hij ook goed voorin bij een trainingsomloop in Sleen”, aldus de Hanzerenners-ploegleider, die blij is met de weersverwachtingen voor zaterdag. “Absoluut. Als er windkracht vijf had gestaan, dan waren wij in een wedstrijd met veel waaiers waarschijnlijk in no-time de helft van onze ploeg kwijt. Dat is nu niet aan de orde, dus hopelijk kunnen wij ons lang handhaven in het peloton. Wij gaan de koers in ieder geval niet maken, want de koers wordt zwaar genoeg.”

Deel deze pagina: