Hanzerenners organiseert Rabo Jeugdronde

| 31-03-2016

Wielervereniging Hanzerenners Zwolle organiseert op zaterdag 9 april voor de tiende keer de Rabobank Jeugdronde van Zwolle. Rond de Wijthmenerplas verschijnen renners in de leeftijd van 8 tot 14 jaar aan de start, die allemaal strijden om punten voor het Nederlands kampioenschap van later dit jaar. Ook is er een speciale wedstrijd voor niet-wielrenners.

© Annet van Raalten

Op zaterdag 9 april start om 10.30 uur de eerste wedstrijd van de Jeugdronde van Zwolle, een belangrijke ronde voor de deelnemers met het oog op kwalificatie voor het NK. Met een goede uitslag scoren de wielrenners punten, waarmee zij zich uiteindelijk kunnen verzekeren van een ticket voor de nationale kampioenschappen. Er wordt gereden in verschillende leeftijdscategorieën: hoe ouder de renners, hoe langer de afstand die moet worden afgelegd. Naast de jeugdwedstrijden wordt er in de pauze, zo rond 12.00 uur, ook een Rabo Dikke Bandenrace gehouden. Dit is een wedstrijd voor niet-wielrenners, die op een gewone fiets de strijd met elkaar aan gaan. “Dit is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar die kennis willen maken met de sport”, meldt de organisatie.

De dag bestaat dus uit een mix van serieuze wielersport, een kennismaking met de sport, maar ook uit een gemoedelijke ontmoeting tussen sponsoren. “Om 12.15 uur is er een race voor sponsoren van de Hanzerenners. Zij worden hiermee op een sportieve manier bedankt voor de ondersteuning van de club”, zo luidt het bericht. Voor meer informatie over de Rabobank Jeugdronde van Zwolle zie www.hanzerenners.nl.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jeugdronde van Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws