Jette de Groot wint Jeugdronde van Zwolle

| 09-04-2016

Wielrenster Jette de Groot heeft zaterdag in de categorie 3 opnieuw de Rabo Jeugdronde van Zwolle op haar naam gezet. De Zwolse, die vorig jaar de snelste was in de categorie 2, moest heel veel kopwerk verzetten, maar dat deerde haar niet om als eerste over de meet te komen. “Het ging eigenlijk heel goed. Uiteindelijk moest ik heel veel kopwerk doen, maar dat vond ik niet zo erg”, zegt Jette na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er deden zaterdag liefst 185 wielrenners mee aan de tiende editie van de Rabo Jeugdronde van Zwolle. De renners kwamen uit in verschillende categorieën, die allemaal een andere afstand moesten afleggen. Het parcours liep rond de Wijthmenerplas, daar waar Jette de Groot in haar categorie de snelste bleek. De Nederlands kampioene op de weg was haar concurrenten te snel af en mocht zo voor de tweede keer in successie naar het hoogste ereschavot. “Ik ben trots, natuurlijk. Eigenlijk ben ik altijd trots”, stelt de vader van Jette na haar winnende race.

Niet alleen De Groot zorgde voor een Zwolse overwinning. Ook de zusjes Fleur en Willemijn Prins kwamen tot zeges. Eerstgenoemde was in categorie 1 de snelste van de acht renners die over de streep kwamen. Fleur bleef Maureen Abma uit Wolvega voor en was ook te stel voor nummer drie Hannah Kiers. In navolging op Fleur ging ook Willemijn Prins met een overwinning aan de haal. Zij reed zaterdag mee in de categorie 5 en bleef daarin de nodige jongens voor. Uiteindelijk kwamen nummer twee Bjorn Koster en nummer drie Björn Hommes tekort om Willemijn van de overwinning af te houden.

Wielrennen, Jeugdronde van Zwolle, Jette de Groot, Willemijn Prins, Fleur Prins

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws