Liefst 600 triatleten doen mee aan Triathlon

| 29-08-2017

De zevende editie van de Triathlon Zwolle kent zaterdag een goed gevuld deelnemersveld. In totaal verschijnen er liefst 600 triatleten aan de start, die een kwart of een achtste triatlon afleggen. Daarnaast staat wederom het NK Paratriathlon op het programma. “Wie topsport wil zien, moet zaterdag naar de Milligerplas komen”, vindt de organisatie van de Triathlon Zwolle.

© Annet van Raalten

De triatlon in Zwolle begint vanaf het strand aan de Milligerplas, waar de triatleten starten met het zwemmen. Aan de Werkerlaan is het parc ferme, waar de deelnemers op de fiets stappen. Na 20 of 40 kilometer fietsen staat er ook nog 5 of 10 kilometer hardlopen op de rol. “De eerste serie voor de kwart triatlon start om 10.00 uur, twintig minuten later gevolgd door de tweede serie. Om 12.15 uur begint vervolgens het NK Paratriathlon, waarna om 13.30 uur de achtste triatlon wordt weggeschoten. Naar verwachting is iedereen om 15.30 uur gefinisht”, melden de organisatoren, die ook nog een oproep hebben. “Het fietsparcours is richting Hasselt en er wordt hardgelopen rondom de Milligerplas. Publiek is van harte welkom!”

Wegafsluitingen
Tijdens de Triathlon Zwolle is de Werkerlaan voor een groot deel afgesloten. Verkeer naar Hasselt moet omrijden via de nieuwe rondweg. De wegen, zoals de Werkerlaan, Ruimzichtweg, Zwolsedijk/Hasselterdijk en de parallelweg naast de N331, worden verkeersluw gemaakt. Bewoners van het meest noordelijke deel van de Goudplevierstraat moeten daardoor tot in de namiddag omrijden. Ook bewoners van de Waterlelie kunnen overlast ondervinden, aangezien zij via de Sterrenkroos moeten rijden.

Triatlon, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws