Martijn Knol geniet van aanval in Hasselt

| 23-02-2019

Voor Martijn Knol is de 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle zaterdag goed verlopen. De 31-jarige Zwollenaar, die al jaren rijdt in het shirt van wielervereniging De Kannibaal, finishte na 180 kilometer keurig in het peloton, nadat hij vlak voor Hasselt nog een ultieme poging waagde om naar de kopgroep toe te rijden. “Het ging wel goed”, reageert een nuchtere Knol, kort na het passeren van de streep.

Vlak voor de start op het Grote Kerkplein was Martijn Knol duidelijk. “Het gaat een massasprint worden. Dat kan bijna niet anders met dit mooie weer”, vertelt de Zwollenaar, die van zichzelf weet dat hij normaliter in de sprint weinig kans maakt. “Ik ben fit en voel me goed, maar ik ben geen sprinter. Het is voor ons als ploeg vooral zaak om in de grote groep te blijven, zodat we niet achter de feiten aan komen te lopen. En als het uitdraait op een massasprint, dan is Sybren Welling onze rapste man”, aldus Knol, die zijn ploegmaat 180 kilometer later in de massasprint als 49ste ziet finishen.

Zelf passeerde Martijn Knol de streep op de Ceintuurbaan in Zwolle als 83ste, maar toen had hij zijn ‘moment of fame’ al gehad. Met nog ruim vijftig kilometer voor de boeg ging de Zwollenaar samen met Wim Wittenberg (De Jonge Renner) en de Belg Ward Vanhoof (Lotto Soudal U23) op avontuur. Het trio deed vlak voor Hasselt een dappere poging om uit de greep van het peloton te blijven en de sprong naar de kopgroep te maken. “Van oorsprong kom ik uit Hasselt, dus dit was wel heel bijzonder”, zegt Knol, die kort na de finish vrij snel informeert of zijn opa bij de Boni-supermarkt in Hasselt stond te kijken naar de koers. Duidelijkheid krijgt hij niet, maar de renner twijfelt geen moment. “Hij heeft er ongetwijfeld gestaan”, glundert Knol.

Deel deze pagina: