‘Peperbustocht verdient meer deelnemers’

| 17-06-2017

“Alles is heel goed gegaan. Wij hebben als organisatie veel complimenten gekregen over de prachtige routes en de verzorgingsposten onderweg. Dat is allemaal prima gewaardeerd. Alleen het deelnemersaantal had wel wat groter mogen zijn.” Rittencoördinator Frens Luning van Toerclub Swolland windt er na de tweede editie van de Salverda Peperbustocht geen doekjes om. “Deze tocht verdient gewoon meer dan tweehonderd deelnemers.”

Voor de tweede keer werd zaterdag door Toerclub Swolland de Salverda Peperbustocht georganiseerd. De deelnemers vertrokken tussen 8.00 en 10.00 uur op sportpark De Pelikaan, om vanaf daar een route van 85, 115 of 150 kilometer te fietsen. “Vorig jaar hebben wij getracht om zoveel mogelijk rond Zwolle te blijven, maar nu gingen we verder Salland in. Inclusief de bijbehorende heuvels, zoals de Lemelerberg en de Holterberg”, vertelt Luning, die na afloop veel mooie reacties in ontvangst mocht nemen van de toerfietsers. “De deelnemers kwamen uit alle windstreken van het land en ze vonden het allemaal prachtig. Daarnaast waren de omstandigheden natuurlijk perfect. Het was niet te warm en er stond nauwelijks tot geen wind.”

Desondanks viel het deelnemersaantal voor de organisatie ietwat tegen. “Dat is inderdaad het enige minpuntje, want ook de telefoon voor calamiteiten is niet gegaan. Dat is wel zo prettig”, zegt Frens Luning, die weet dat er in deze periode van het jaar veel te doen is in de regio. “Alleen vandaag al stonden er heel veel evenementen op het programma in Zwolle en omgeving. Dat heeft natuurlijk invloed op het aantal deelnemers. Maar goed, we gaan deze editie binnenkort evalueren en zullen daarbij alle positieve reacties zeker niet vergeten.”

Deel deze pagina: