Rabo Swolsebostocht hoopt op 700 fietsers

| 17-11-2017

“Als iedereen nu even naar buiten kijkt en het weerbericht links laat liggen… dan hopen we op zevenhonderd deelnemers.” Herman Oolman, namens Toerclub Swolland coördinator van de Rabo Swolsebostocht, is er klaar voor. Zaterdag staat er weer een Swolsebostocht op het programma en Oolman hoopt op een flink aantal deelnemers. “In november is het altijd drukker. Ook door het weer”, zegt hij.

De Rabo Swolsebostocht wordt twee keer per jaar gehouden. In februari is de eerste editie van het kalenderjaar en in november volgt de tweede. Zaterdag is het weer zover. “Wij zijn er klaar voor”, vertelt Oolman. “Er zijn ongeveer zeventig vrijwilligers betrokken, die zorgen dat het allemaal goed verloopt. Je kunt hierbij denken aan verkeersregelaars, mensen die de inschrijving regelen en parkeerwachters.” Nieuw is dit jaar dat de deelnemers hun fiets achter kunnen laten in een bewaakte fietsenstalling. “Als mensen gaan inschrijven of ze willen na afloop nog wat drinken in de kantine van WZC Wapenveld, dan hebben we een speciale bewaakte fietsenstalling. We hebben daar bewust voor gekozen”, aldus Oolman.

De routes gaan ook ditmaal over 30, 45 en 60 kilometer en lopen dwars over de Veluwe. De regenachtige omstandigheden van de laatste dagen hebben weinig invloed op de ondergrond. “Op de Veluwe heb je vooral te maken met zand, waardoor het water snel wegloopt. De routes liggen er dus goed bij”, zegt Oolman, die in samenspraak met de boswachters de routes wel iets aan moest passen. “Dat is eigenlijk altijd het geval. We overleggen altijd met de boswachters, die dan met specifieke eisen komen. Vaak gaat het dan om rustgebieden voor het wild. Dat is dit jaar ook het geval. We hebben weer zin om zaterdag de Veluwe op te gaan.”

De Rabo Swolsebostocht begint zaterdag om 9.00 uur bij de kantine van voetbalvereniging WZC Wapenveld. De 30 en 45 kilometer kunnen tot 10.30 uur starten, de 60 kilometer tot 10.00 uur. Inschrijven kan op de dag zelf, maar ook via de site van de Nederlandse Toer Fiets Unie. Kosten bedragen 4 euro per persoon.

Deel deze pagina: