Superieure Wild wint EK-goud op omnium

| 06-08-2018

Kirsten Wild heeft maandag tijdens het EK baanwielrennen in Glasgow op ijzersterke wijze goud behaald op het omnium. Voorafgaand aan het afsluitende onderdeel, de puntenkoers, had ze een kleine voorsprong op Katie Archibald, maar uiteindelijk was ze bij de voorlaatste sprint al zeker van de Europese titel.

Superieure Wild wint EK-goud op omnium

De 35-jarige Wild begon het omnium met de scratch en was op dat onderdeel de sterkste van het complete veld. Op het daaropvolgende onderdeel, de temporace, kende ze eveneens weinig problemen, want drie behaalde puntjes waren voldoende om op de voorste rij te blijven. Op de afvalkoers moest ze de winst laten aan Archibald, waardoor het aan kwam op de afsluitende puntenkoers. Wild liet er geen gras over groeien en sprintte al rap naar een beslissend gat. Ze behaalde zo haar tweede gouden medaille van dit EK.

“Als je het eerder safe hebt, weet je gewoon wat je hebt. Archibald is gewoon heel snel, dus in een eindsprint weet je het niet. Ik ben hier heel blij mee”, zegt Wild tegenover de NOS. De Zwolse, die eerder al wereldkampioen werd op het omnium, hecht veel waarde aan deze titel. “Het is een Europese titel op een Olympisch onderdeel en het is de eerste wedstrijd in de Olympic ranking, dus ik vind hem wel tellen. Het kwalificatietraject is nog heel lang, maar ik ben hier gewoon heel blij mee. Het is een EK en dat is heel cool.”

Deel deze pagina: