Swim Cup en NJK brengen ZV 44 succes

| 23-10-2017

De zwemmers van ZV 44 hebben afgelopen weekend op verschillende toernooien goed gepresteerd. De Swim Cup in Amsterdam leverde Lindsey Berghuis een nieuw regiorecord op de 1.500 meter vrije slag op, terwijl ook het Nederlands Junioren Kampioenschap 800-1500 korte baan succesvol verliep. Sven Klink pakte op 1.500 meter vrije slag een zilveren medaille.

© Gaynor Critchell

Klink deed voor het eerst mee in de categorie junioren 1 en kwam zodoende voor het eerst in actie op een officieel Nederlands kampioenschap. Hij liet zien in prima vorm te verkeren, want op de 1.500 meter vrij verpulverde hij zijn persoonlijk record. Uiteindelijk zwom hij liefst één minuut en negen seconden sneller dan zijn oude tijd, waardoor hij ook nog eens een zilveren plak bemachtigde. Clubgenoot Robin van den Berg, uitkomend in de junioren 2, steeg ook boven zichzelf uit en verbeterde eveneens zijn persoonlijk record. Hij zwom 29 seconden sneller dan zijn snelste tijd en eindigde daarmee op een keurige zevende plaats.

Ook de Swim Cup leverde ZV 44 de nodige goede prestaties op. Lindsey Berghuis zwom op de 1.500 meter vrije slag een nieuw regiorecord en noteerde op de 50 meter vrije slag een nieuw persoonlijk record. Michiel Jorink kwam in actie op de 50 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag. Op beide afstanden was zijn tijd in de series goed voor een eerste plaats en dus een plaats in de finales. Ook tijdens de finales liet Jorink zien waarom hij tot de top van de Paralympische zwemmers in Nederland behoort. Op beide finalenummers zwom de Zwollenaar zich naar de eerste plek en zo nam hij twee gouden medailles mee naar Zwolle.

© Gaynor Critchell
Zwemmen, ZV 44, Michiel Jorink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws