Swolsebostocht op zaterdag 17 februari

| 06-02-2018

Toerclub Swolland organiseert op zaterdag 17 februari de traditionele Swolsebostocht. Deze tocht staat al vele jaren op de kalender en wordt steevast gehouden in de maanden februari en november. Er kan gekozen worden uit routes over 30, 45 en 60 kilometer, die lopen door bos en over heidevelden.

De deelnemers fietsen voornamelijk over bospaden en single tracks, die dankzij de zandgrond ook bij nat weer goed begaanbaar zijn. Er wordt gestart bij de kantine van voetbalvereniging WZC Wapenveld en daarna gaan de fietsers de noordelijke Veluwezoom op. Het parcours kent een zuidelijke lus, waardoor ook het Zwolse Bos wordt aangedaan. “Door het heuvelachtige karakter is er sprake van een mooie en pittige tocht. Elk jaar worden de routes aangepast aan de aanwezige omstandigheden en mogelijkheden, waardoor er elk jaar weer nieuwe uitdagingen in de route zitten”, laat de organisatie weten.

Vooraf inschrijven is niet nodig, dit kan op de dag zelf. Starten voor de 30 en 45 kilometer kan tussen 9.00 en 10.30 uur, voor de 60 kilometer tussen 9.00 en 10.00 uur. Deelnemers onder 16 jaar mogen gratis fietsen, NTFU-leden betalen 5 euro per persoon. Niet-leden betalen 7 euro per persoon.

Deel deze pagina: