Tagliaferro wint Omloop van de IJsseldelta

| 08-06-2019

Marta Tagliaferro is zaterdag winnaar geworden van de vijftiende Salverda Omloop van de IJsseldelta. De 29-jarige Italiaanse, die rijdt voor Hitec Products, was in de slotfase van de stormachtige koers samen met Pernille Mathiesen uit de eerste waaier weggereden, waar onder meer favoriet Lorena Wiebes zich in bevond. Wiebes finishte als vijfde en verzekerde zich daarmee van de eindzege in de Topcompetitie.

Een massasprint zou hoogstwaarschijnlijk het verdict van de Salverda Omloop van de IJsseldelta zijn geweest als de zon had geschenen en de wind niet had gewaaid. Dit was echter niet het geval, want het stormde behoorlijk en dus werd het een heuse afvalwedstrijd. Op de Overijsselse dijken moest de ene na de andere renner afhaken en uiteindelijk wist een groep met zestien renners de eerste - van vele - waaiers te vormen. Natuurlijk zat Wiebes, de dominerende leider in de Nederlandse Loterij Topcompetitie, hierbij.

Voor Lorena Wiebes was het lastig om de wedstrijd in de slotkilometers te controleren. De Deense Pernille Mathiesen en de Italiaanse Marta Tagliaferro maakten hier in de slotfase dankbaar gebruik van en mochten vervolgens in Zwolle om de zege sprinten. Op de Ceintuurbaan bleek Tagliaferro de sterkste. Enkele tellen na het duo was het Loes Adegeest die naar de derde plaats reed. Ook zij had de eerste waaier in de slotkilometers achter zich gelaten. Lorena Wiebes eindigde op de vijfde plaats. Dat was genoeg om de Topcompetitie opnieuw op haar naam te schrijven.

Deel deze pagina: