Tietema moet op zoek naar nieuwe ploeg

| 01-10-2018

Bas Tietema moet voor het wielerseizoen 2019 op zoek naar een nieuwe ploeg. De 23-jarige Zwollenaar droeg dit jaar het shirt van Beat Cycling Club, maar er komt geen vervolg. “Na een moeizaam seizoen vindt Beat het als kleine ploeg een te groot risico om met mij door te gaan”, meldt een teleurgestelde Tietema via Instagram.

Voor Bas Tietema begon het jaar nog prima met een elfde plaats in de Craft Ster van Zwolle, maar al snel daarna merkte de Zwollenaar dat hij niet echt meer een finale kon rijden. Tietema veroverde wel de bolletjestrui in de Topcompetitie door mee te zitten in de vlucht van de dag in de Tol Dolmans Trofee, maar begin juni moest hij vanwege gezondheidsklachten afstappen in de Ronde van Limburg. Voor de wielrenner brak er een onzekere periode aan en nog altijd is er geen medische verklaring voor de mindere prestaties van de Zwollenaar.

“Op dit moment is voor mij het vinden van de reden het belangrijkste, want ik wil dolgraag laten zien wat ik als gezonde renner in mij heb”, aldus een strijdlustige Tietema, die zaterdag met Beat Cycling Club nog naar een vijfde plek reed op het Nationaal Club Kampioenschap Tijdrijden (NCKT) in Dronten.

Deel deze pagina: