Tietema voor het goede doel langs stadions

| 25-02-2019

Bas Tietema gaat van 31 maart tot en met 6 april de Als1team Challenge aan. De Zwolse wielrenner fiets in zeven dagen tijd langs alle eredivisiestadions in Nederland, om zo geld op te halen voor de gehandicaptensport. Uiteindelijk vormt de route van de Als1team Challenge het logo van Fonds Gehandicaptensport.

Tietema voor het goede doel langs stadions

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap en voor deze mensen is het niet altijd vanzelfsprekend om te sporten. Tietema weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap, want zijn zusje Iris is geboren met het Syndroom van Down. “Bas is van mening dat iedereen, jong of oud, handicap of niet, het recht moet hebben om te kunnen sporten. Dit motiveerde hem dan ook tot het aangaan van deze challenge”, zo valt te lezen.

Tietema is ambassadeur voor Fonds Gehandicaptensport en gaat zijn liefde voor wielrennen inzetten om geld in te zamelen voor het goede doel. In zeven dagen tijd fiets hij langs alle stadions van de clubs in de eredivisie, waarmee hij uiteindelijk een tocht van 1.500 kilometer maakt. “Tijdens de Als1team Challenge is er, tijdens verschillende tussenstops bij de stadions, de mogelijkheid voor geoefende wielrenners om met Bas mee te rijden. Van die deelnemers wordt een streefbedrag van minimaal honderd euro verwacht”, meldt de organisatie. Voor meer informatie of om in te schrijven zie www.als1team.nl.

Deel deze pagina: