Titelverdediger Wiebes favoriet in Omloop

| 05-06-2019

Lorena Wiebes is komende zaterdag de grote favoriet voor de zege in de vijftiende editie van de Salverda Omloop van de IJsseldelta. Wiebes, die vorig jaar zegevierde op de Zwolse Ceintuurbaan, gaat om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle van start met rugnummer 1. De finish is rond de klok van 15.30 uur ter hoogte van ziekenhuis Isala.

De grote vraag is natuurlijk of de rest van het deelnemersveld zaterdag van plan is met Lorena Wiebes naar de meet te rijden in de vijftiende editie van de Zwolse wielerkoers, dit jaar tevens de slotwedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie voor vrouwen. De concurrentie komt niet alleen van UCI-teams al Biehler Pro Cycling, Canyon-Sram (Alice Barnes), HealthMate, Hitec (Lucy Garner en Lonneke Uneken), maar ook van de nationale ploeg van Australië (Amy Cure en Annette Edmondson) en een gemengd team van UCI-rensters met Evy Kuijpers, Anouska Koster, Danique Braam en Pernille Mathiesen.

Naast genoemde rensters prijken ook de namen van Monique van de Ree en Eva Buurman op de voorlopige startlijst. En verder zijn natuurlijk de beste Nederlandse clubteams present met Team Drenthe, Jan van Arckel, De Kempen, Loving Potatoes-DJR, Mexx-Watersley, Merida-Adelaar, NWVG-Uplus, Team Noord-Holland, Restore, SwaboLadies en Westland Wil Vooruit. De ploegen van Rogelli-Gyproc-APB, Remax, Mike Greer Homes CT, en Mat Atom maken de deelnemerslijst compleet.

Deel deze pagina: