Vijf op een rij voor Anna van der Breggen

| 24-04-2019

Anna van der Breggen heeft woensdag voor de vijfde keer in successie de Waalse Pijl op haar naam gezet. De Zwolse vocht op de Muur van Hoei een verbeten strijd uit met Annemiek van Vleuten en kwam uiteindelijk als eerste boven.

Vijf op een rij voor Anna van der Breggen

Toen de Muur voor de tweede en tevens laatste keer opdoemde, reden dertien toprensters vooraan. Onder hen Marianne Vos, Floortje Mackaij, Van der Breggen, Van Vleuten en Katarzyna Niewiadoma, winnaar van de Amstel Gold Race. Mackaij (Sunweb) viel als eerste aan, begon met vijftien tellen voorsprong aan de klim, maar overschatte haar krachten. Op het steilste stuk van de 1,3 kilometer lange klim (met pieken van twintig procent) sloeg Van der Breggen toe.

De Zwolse renster van Boels-Dolmans kwam na 118 kilometer koers net voor Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) als eerste boven op de Muur van Hoei. De derde plaats ging naar Annika Langvad, teamgenoot van Van der Breggen. Net als Van der Breggen wist ook Marianne Vos de Belgische klassieker al vijf keer te winnen.

Deel deze pagina: