Wereldkampioene Wild: ‘Het voelt extra cool’

| 01-03-2019

Kirsten Wild heeft vrijdag haar wereldtitel op het omnium geprolongeerd. De baanwielrenster voerde in het Poolse Pruszków een zenuwslopende strijd met onder andere Letizia Paternoster en uiteindelijk ging de regenboogtrui, net als een jaar eerder, naar de Zwolse. “Ik heb er hard voor moeten werken”, stelt Wild tegenover de NOS.

Wild raakte woensdag haar wereldtitel op de scratch kwijt en begon daardoor toch wat te twijfelen. “Ik had er klein beetje een hard hoofd in, moet ik zeggen. Dat was al vanaf vanochtend. Ik reed die scratch en daar kwamen ze heel erg over me heen, dus dan begin je toch een beetje te twijfelen”, vertelt de Zwolse, die op het omnium toch orde op zaken wist te stellen. Op de scratch werd ze vierde, waarna de temporace haar een zesde plaats opleverde. In de daaropvolgende afvalkoers eindigde Wild als tweede, waardoor ze ook als nummer twee aan de afsluitende puntenkoers begon. Op die discipline werd het vooral een strijd met de Italiaanse Letizia Paternoster, die in de allesbeslissende eindsprint stuk bleek te zitten.

Zo ging de eindzege naar Wild, die daarmee voor de tweede keer in successie de wereldtitel op het omnium op haar naam zette. “Dat is echt fantastisch. Het was heel close en daardoor voelt het ook extra cool. Ik heb er wel hard voor moeten werken. Het deelnemersveld wordt richting de Olympische Spelen weer sterker en dat zie je en voel je. Het niveau wordt hoger en daarom geeft het extra waarde om hier te winnen”, besluit de wereldkampioene.

Deel deze pagina: