Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Wiebes wint Omloop van de IJsseldelta

| 02-06-2018

Lorena Wiebes is zaterdagmiddag winnaar geworden van de veertiende Salverda Omloop van de IJsseldelta. Het 19-jarige toptalent van Parkhotel Valkenburg won de sprint van een groep van 32 rensters. De Australische Sarah Roy werd tweede en de Belgische Annelies Dom derde. De Zwollenaren Kirsten Wild en Maaike Brandwagt kwamen door valpartijen in het peloton al snel op achterstand.

De veertiende editie van de Salverda Omloop van de IJsseldelta, die om klokslag 12.00 uur van start ging op het Grote Kerkplein in Zwolle, werd gekenmerkt door valpartijen. Door meerdere valpartijen brak het peloton al snel in verschillende groepen. Onder de slachtoffers ook Kirsten Wild. “In de beginfase was het vrij hectisch. Er waren gelijk twee of drie valpartijen en daar zat ik twee keer tussen. Echt voorin het peloton. En toen was mijn fiets doormidden, dus ik moest van fiets wisselen. Toen hadden wij eigenlijk zoveel achterstand, dat we nooit meer teruggekomen zijn”, aldus de onfortuinlijke Wild.

Niet alleen Kirsten Wild had weinig geluk, want in de buurt van IJsselmuiden en het Kampereiland ging het goed mis voor Yara Kastelijn. De 20-jarige renster van WaowDeals Pro Cycling moest zelfs per ambulance worden afgevoerd. Door die valpartij werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd en moest ook de grote kopgroep wachten. In die eerste groep was Parkhotel Valkenburg zeer goed vertegenwoordigd en die ploeg had met Lorena Wiebes een sterke troef voor de sprint. Mede door veel kopwerk van Natalie van Gogh werd Wiebes in een zetel naar de streep in Zwolle gebracht. “Natalie heeft me de laatste kilometer prachtig van voren gehouden, waardoor ik het kon afmaken”, aldus de winnaar van de Omloop van de IJsseldelta.

Deel deze pagina: