Wildcard Ster van Zwolle voor Hanzerenners

| 28-11-2018

Hanzerenners Zwolle verschijnt zaterdag 23 februari 2019 voor het derde jaar in successie met een ploeg aan de start van de Craft Ster van Zwolle. Net als voorgaande jaren krijgt de Zwolse wielerclub een wildcard van organisator Jan van Ommen. “Dat is super. Wij zijn daar hartstikke blij mee”, reageert Hanzerenners-voorzitter Ruud Homan.

De 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle staat voor zaterdag 23 februari 2019 in de agenda. De traditionele ouverture van het wielerseizoen is verschoven naar de laatste zaterdag in februari, omdat Zwolle de eerste zaterdag van maart vanwege carnaval wordt omgedoopt tot Sassendonk. “Voor dat je het weet is het februari, dus onze jongens zijn al volop in training. Zelfs in het donker maken ze momenteel hun kilometers”, vertelt Homan, die zich de editie van dit jaar goed kan heugen. “Waar we in 2017 met twee renners wisten te finishen, daar waren de omstandigheden begin maart van dit jaar een stuk zwaarder en kwam er niemand van ons aan de meet.”

Dit jaar werd de Craft Ster van Zwolle gehouden op de eerste zaterdag in maart. De gevoelstemperatuur was ver beneden nul. De beelden van de Craft Ster van Zwolle gingen toen de hele wereld over, vanwege de unieke opnamen: schaatsen op natuurijs bij Lemelerveld en op de uiterwaarden van de IJssel bij Zwolle en wielrennen tegelijk in dezelfde shots. “Het was gigantisch koud”, weet Ruud Homan, die nu al uitkijkt naar de komende editie. “Wij hebben er een paar nieuwe jongens bij, dus ik verwacht dat wij zelfs één of twee renners moeten teleurstellen.”

Hanzerenners Zwolle mag met acht renners aan de start op het Grote Kerkplein verschijnen en de animo voor die startbewijzen binnen de club is groot. “Ik denk dat het goed is dat er een Zwolse ploeg deelneemt. Logischerwijs voor ons als vereniging, maar ook voor het evenement zelf. Als lokale club zorgen wij toch altijd voor de nodige publiciteit”, stelt Homan, voor wie de 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle misschien wel héél bijzonder wordt. “Voor mij als voorzitter is het natuurlijk fantastisch dat wij weer mogen meedoen. Maar de kans bestaat dat mijn 18-jarige zoon Ferron Homan ook in het shirt van Hanzerenners Zwolle aan de start verschijnt. Dat zou extra speciaal zijn!”

Deel deze pagina: